YALOVA / ALTINOVA - Kaytazdere Tetaş Tekstil Ortaokulu

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE MORAL GEZİSİ

Ülkemizi derin bir üzüntüyle sarsan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle okulumuza gelen depremzede öğrencilerimize yönelik 18.05.2023 Perşembe günü gezi düzenlendi.Çedes Projesinden sorumlu  rehber öğretmen eşliğinde  Çiftlikköy ilçesinde bulunan “Yürüyen Köşk” ve Altınova ilçesinde bulunan “Hersek Lagünü ve Kuş Gözlem Evi”ni gezen öğrenciler moral depoladı.

Atatürk’ün ikameti için 1929 yılında inşa edilen köşkü gezen öğrenciler,yanındaki ulu çınarın dallarını kesmek yerine altına raylar döşenerek  4,80 m taşınan köşkün hikayesini dinleyerek;Atatürk’ün doğaya olan hassasiyetini ve ağaç sevgisini daha iyi kavramış oldu.

Yaklaşık 490 kuş türünün yarısını görme imkanın olduğu Hersek Lagünü’nde ise kuş müzesini ziyaret eden öğrenciler bol bol gözlem yaparak hoş vakit geçirdiler.

Yayın: 23.05.2023 - Güncelleme: 23.05.2023 11:00 - Görüntülenme: 151